Tilta

Tilta, bekend van onder andere hun karakeristieke rozenhouten handgrepen, is een vooraanstaande fabrikant van camera rigs en bijhorende accessoires. Tilta heeft een eigen design team die innovatieve oplossingen ontwerpen en vervolgens in productie nemen. Hierbij wordt heel goed geluisterd naar de wensen van de dealers (waaronder het grote IKAN in de VS) en klanten.

De rigs onderscheiden zich door veelvuldig gebruik van Arri compatible rossettes en zogenaamde nato rails Veel rigs zijn zowel geschikt voor 15mm rods als ook voor 19mm rods.

Het productaanbod wordt ook steeds breder. Tot een paar jaar geleden betrof het voornamelijk rigs voor de alle grote cameramerken zoals Sony, RED, Canon (C100/C300 en C500 bijvoorbeeld), Blackmagic maar ook DSLR camera’s.

Maar het productaanbod is inmiddels uitgebreid met stabilisers, Electronic View Finders, gimbals en onlangs zelf met een zeer innovatief exo skeleton pak voor het ondersteunen van het gebruik van een gimble.

Voor de rigs is een uitgebreid assortiment aan accessoires beschikbaar zoals diverse follow focus modellen, matte boxes, lens support, base plates, battery plates, hand grips, rods etc.

Tilta's current 3 hottest products. Click the picture for more information.

bl1 bl2 bl3